Ekoznanje

Tekmovanje v ekoznanju za srednješolce – Ekokviz (več) smo na šoli začeli izvajati v letu 2015/2016. S tem tekmovanjem dijakom poskušamo razširiti vpogled v ekološko problematiko in jo aktualizirati. Želimo, da bi srednješolci ob pomoči zbranih gradiv, pridobili veliko novega znanja in začeli razmišljati o priložnostih, ki jih njim ali njihovim najbližjim v domačem kraju, oziroma v širšem okolju ponuja narava

1

Tekmovanje poteka na šolskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno – tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) in dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki pišejo test na šolskem nivoju. Trije prvouvrščeni dijaki se uvrstijo na državno tekmovanje v ekoznanju.


Gregor Gros državni prvak iz ekoznanja

V Ljubljani je 13. 2. 2019 potekalo državno tekmovanje iz ekoznanja. Špela Bošnjak iz 2. g je prejela srebrno priznanje, Vid Potočnik iz 4. d pa zlato. Gregor Gros je postal državni prvak in je poleg zlatega priznanja prejel še električno kolo. Vsem tekmovalcem in mentorju prof. Arnušu iskreno čestitamo!

*


Državno tekmovanje 2017/18

V soboto, 3. februarja, je v Kranju  potekalo državno tekmovanje v Ekokvizu.

Frenk Dragar iz 4. a je postal državni prvak in osvojil zlato prinanje, Vid Potočnik 3. d in Leon Rojk Štupar pa sta osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo!

*


Državno tekmovanje 2016/17

1. 2. 2017 je v Kranju potekalo državno tekmovanje v EKOKVIZU. Našo šolo so zastopali Meliha Imamovič iz 3. E, Jure Goršek iz 3. B in Melanija Zidar iz 3.E razreda. Dijaki so bili zelo uspešni saj so osvojili: Meliha zlato priznanje in drugo mesto, Jure srebrno priznanje in Melanija bronasto priznanje. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

IMG_20170201_145140_001

*


Državno tekmovanje 2015/16

V letošnjem letu je med gimnazijci osvojil prvo mesto in s tem zlato priznanje in nagrado Andraž Kukovič iz 4. d, ter drugo mesto in zlato priznanje Jure Goršek iz 2. b.

2