Kemija

Friderik Pregl

Friderik Pregl

Tekmovanja iz znanja kemije za dijake imenujemo tekmovanja za Preglove plakete. Tekmovanje poteka na izbirni šolski ravni in na državni. Pravilnik in razpis sta za osnovne in srednje šole poenotena. Organizator tekmovanja je Zveza za tehnično kulturo Slovenije (več).

Tekmovanja v tem šolskem letu:

  • Šolsko:
  • Državno:

PREGL (3)


Novo: Rezultati z državnega tekmovanja 2019

V soboto, 11. maja 2019, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete.

Valentin Romih (1.c) in Hana Marija Žibert (3.b) sta osvojila zlati plaketi,  Tilen Šket (1.a), Jan Žekar (3.b) in Špela Polak (4.b) so osvojili srebrne plakete.

Dijakinjam in dijakom mentorice iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2018

V soboto, 5. maja 2018, je bilo v Ljubljani 52. državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete. Nanj se je uvrstilo osem naših dijakov.

Lovro Drofenik, 1. g (2. mesto), Jaka Vrhovnik, 1. g, Anamarija Mežnar, 2. b in Jan Škruba, 4. d, so osvojili zlate Preglove plakete.

Gaja Kolšek, 1. b in Gregor Gros, 3. d, sta osvojila srebrni Preglovi plaketi.

Ponosne mentorice dijakom iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2017

V soboto, 6. maja, je bilo v Ljubljani državno tekmovanje iz kemije za Preglove plakete. Naši kemiki so ponovno dosegli odlične uvrstitve. Beno Učakar (2. b) je prejel zlato priznanje, srebrni pa so bili: Anamarija Mežnar (1. b), Ana opalič (1. e), Gregor Gros (2. d), Jan Škruba (3. d) in Domen Goste (4. č).

Iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2016

Sedem najbolje uvrščenih dijakov iz šolskega tekmovanja se je 7. maja 2016 udeležilo državnega tekmovanja iz znanja kemije za Preglove plakete v Ljubljani.

Tudi letos smo bili odlični, saj sta dva dijaka osvojila zlati Preglovi plaketi, pet dijakov pa srebrne Preglove plakete.
Zlata sta bila Mihael Rajh (4. a) in Tina Javeršek (1. a). Srebrne plakete pa so osvojili: Špela Polak (1. b), Eva Jeran (1. č), Špela Pokorn (1. e), Jan Škruba (2. d) in Domen Goste (3. č).IMG_6328

Čestitamo vsem odličnim tekmovalcem, še posebej pa Mihaelu Rajhu, letošnjemu maturantu, ki je zlato Preglovo plaketo osvojil v vseh štirih letih šolanja na naši gimnaziji.

*


Rezultati z državnega tekmovanja 2015

Letošnjega državnega tekmovanja iz kemije, ki je potekalo, 9. maja 2015 v Ljubljani, se je udeležilo šest dijakov naše šole.

Jan ŠKRUBA (1. d), Domen GOSTE (2. č) in Mihael RAJH (3. a) so osvojili zlate Preglove plakete, David OPALIČ (1. d) in Nik GLOBOČNIK (1. b) pa srebrni Preglovi plaketi.

Iskrene čestitke za dosežene rezultate!

*


Nejc Kejžar je julija 2014 na Mednarodni kemijski olimpijadi v Vietnamu osvojil bronasto medaljo!

Nejcu in mentorici mag. Mojci Alif za izjemen uspeh iskreno čestitamo!

PREGL (2)

 *

Rezultati z državnega tekmovanja 2014

Zlata Preglova plaketa: Nejc Kejžar (1. mesto), Tina Robič in Mihael Rajh;

Srebrna Preglova plaketa: Ana Halužan Vasle in Klementina Črepinšek.

KEMČestitamo!