Naravoslovje

Vse o tekmovanju najdete na spletni strani Zveze za tehnično kulturo Slovenije ZOTKS.

zotks

Tekmovanja v tem šolskem letu:

  • Šolsko: 20. november 2018
  • Državno: 26. januar 2019

Novo: Rezultati šolskega tekmovanja 2018/19

V torek, 20. novembra, je potekalo šolsko tekmovanje iz naravoslovja. Udeležilo se ga je 59 dijakov 1. in 2. letnika. Najboljši med dijaki 1. letnika je bil Valentin Romih, med dijaki 2. letnika pa so izstopali: Jaka Vrhovnik, Lovro Drofenik, Zala Kotnik in Kamil Wahibi.

Teh pet dijakov se bo januarja na državnem tekmovanju potegovalo za mesto v ekipi, ki bo zastopala Slovenijo na Evropski naravoslovni olimpijadi na Portugalskem, maja 2019.

Bronasto priznanje so osvojili naslednji dijaki: Valentin Romih, Luka Andrenšek, Rok Hladin, Blaž Čerenak, Tilen Riosa Novak, Andraž Terbovšek, Jaka Vrhovnik, Lovro Drofenik, Zala Kotnik, Kamil Wahibi, Marcel Semprimožnik, Nejc Amon in Blaž Ermenc.

Vsem tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

*


Rezultati državnega tekmovanja 2017/18

Državno tekmovanje iz naravoslovja je potekalo 20. januarja 2018 v Ljubljani na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Nanj so se, na podlagi rezultatov šolskega tekmovanja, uvrstili štirje naši dijaki: Marcel Semprimožnik, Tjaša Jecl, Luka Horjak in Jan Žekar. V ekipo za olimpijado se žal ni uspelo uvrstiti nikomur od njih, si je pa Luka Horjak prislužil srebrno priznanje.

Vsem tekmovalcem profesorji naravoslovja iskreno čestitamo!

*

Rezultati šolskega tekmovanja 2017/18

V torek, 21. novembra 2017, je potekalo šolsko tekmovanje iz naravoslovja. Udeležilo se ga je 54 dijakov 1. in 2. letnika. Najboljši med dijaki 1. letnika je bil Marcel Semprimožnik, med dijaki 2. letnika pa so izstopali: Tjaša Jecl, Luka Horjak in Jan Žekar.
Ti štirje dijaki se bodo januarja na državnem tekmovanju potegovali za mesto v ekipi, ki bo zastopala Slovenijo na Evropski naravoslovni olimpijadi v Ljubljani, maja 2018.

Vsem tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

*

 


Rezultati državnega tekmovanja 2016/17

V soboto, 21. januarja, je bilo v Ljubljani državno tekmovanje iz naravoslovja. Nanj so se uvrstili trije naši dijaki: Jan Žekar iz 1. b ter Beno Učakar in Špela Polak iz 2. b. Vsi trije so osvojili zlato priznanje. Čestitamo!

IMG_5230_Lr_800_2

*


Rezultati šolskega tekmovanja 2016/17

V torek, 22. novembra, je potekalo šolsko tekmovanje iz naravoslovja. Udeležilo se ga je 43 dijakov 1. in 2. letnika. Najboljša iz 2. letnika sta bila Špela Polak in Beno Učakar, iz 1. letnika pa je najboljši rezultat dosegel Jan Žekar. Ti trije dijaki se bodo januarja na državnem tekmovanju potegovali za mesto v ekipi, ki bo zastopala Slovenijo na evropski naravoslovni olimpijadi v Kopenhagnu, maja 2017.

Vsem tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

euso2017

*


Rezultati državnega tekmovanja iz naravoslovja 2015/16

Državno tekmovanje iz naravoslovja je potekalo 23. januarja 2016 v Ljubljani na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Na tekmovanju so sodelovali tudi naši dijaki, znani pa so že uradni rezultati:

  • zlato priznanje je osvojil David Opalič (2. d),
  • srebrno priznanje pa Tim Zaveršek (2. d).

Vsem tekmovalcem profesorji naravoslovja iskreno čestitamo!

20150124_090622_0

*

Rezultati šolskega tekmovanja 2015/16

V torek, 24. 11. 2015, smo na šoli izvedli šolsko tekmovanje iz naravoslovja, ki se ga je udeležilo 55 dijakinj in dijakov. Na državno tekmovanje so se uvrstili naslednji dijaki:

Nejc Godec (1. a), Gregor Gros (1. d), Frenk Dragar (2. a), Matija Kreča (2. a), David Opalič (2. d), Jan Mogu (2. d) in Tim Zaveršek (2. d).

Vsem tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

logo_lai

 *


Rezultati tekmovanja 2014/15:

Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo 25. novembera 2014, so se najbolje odrezali:

1. letnik: David Opalič.

2. letnik: Domen Goste, Timen Stepišnik Perdih, Tadej Počivavšek, Maša Smajila, Martin Rafael Gulin in Aljaž Zakošek.

Uvrstili so se na državno tekmovanje, ki je potekalo 24. januarja v Ljubljani in bili zelo uspešni:

Domen Goste je osvojil zlato priznanje; Timen Stepišnik Perdih, Martin Rafael Gulin in David Opalič pa so osvojili srebrno priznanje. 

Tekmovalcem in mentorjem (profesorjem biologije, kemije in fizike), ki so dijake pripravljali na to zahtevno tekmovanje, iskreno čestitamo!

*

*


Rezultati tekmovanja 2013/14:

Na državno tekmovanje so se uvrstili naslednji dijaki in dijakinje:

1. letnik: Goste Domen, Gulin Martin Rafael, Stariha Andraž.

2. letnik: Andrenšek Urška, Fijavž Julia, Horvat Anja, Horvat David, Leskovšek Matej, Pirc Aljaž in Rajh Mihael.

Najuspešnejša na državnem tekmovanju sta bila David Horvat (2. a) in Aljaž Pirc (2. b), ki sta osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo!