Poznavanje flore

Botanično društvo Slovenije že od leta 2003 organizira tekmovanje iz poznavanja flore v Sloveniji na državnem nivoju (več). Zaradi zelo specializiranega znanja tekmujejo le najbolj strokovno podkovani dijaki srednjih šol in učenci višjih razredov osnovnih šol. Tekmovanje je organizirano v dvojicah, torej vsako ekipo sestavljata po dva tekmovalca, ki se z drugimi pomerita v prepoznavanju in določanju višjih rastlin in izdelovanju herbarija. Dijaki naše šole so  na teh tekmovanjih zelo uspešni, kar dokazujejo tudi rezultati.

Tekmovanja v tem šolskem letu:

  • Šolsko: /
  • Državno: /

Novo: Odličen uspeh botanikov

V četrtek, 21. 11. 2019, je potekalo šolsko tekmovanje v poznavanju flore.

Dijaki so tekmovali v parih: Jan Bajc (2. b) in Vita Peserl, 2. a, Zala Velenšek (1. g) in Luka Pevec (zunanji), Luka Jeršič (2. c) in Andraž Šošterič (2. č), Aneja Kanjir (1. e) in Lara Krivec (1. e) ter Kaja Tovornik (4. a) in Lea Lešek Povšič (4. a). Tekmovalni pari so osvojili bronasto priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje.

Dijakom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

*

Državno tekmovanje v poznavanju flore

V soboto, 11. 5. 2019 je bilo Državno tekmovanje v poznavanju flore Slovenije v Šmartnem pod Šmarno goro.

Tekmovanja se je udeležilo osem dijakov: Vita Peserl (1. a) in Nika Razgoršek (1. b), ki sta osvojili drugo mesto in zlato priznanje, Luka Jeršič (1. c) in Andraž Šošterič (1. č), ki sta osvojila četrto mesto in srebrno priznanje, Kaja Tovornik (3. a) in Lea Lešek Povšič (3. a) ter Leon Rojk Štupar (4. č) in Jan Bartolme (3. a), ki so osvojili bronasto priznanje.

Za izreden uspeh vsem dijakom iskreno čestitamo.

*

Rezultati tekmovanja 2014

V soboto, 20. septembra 2014, je potekalo državno tekmovanje v poznavanju flore na osnovni šoli Franca Metelka v Škocjanu pri Novem mestu. Tekmovanja se je udeležilo šest naših dijakov. Žiga Kreča (4. b) in Katarina Drame (4. d) sta osvojila zlato priznanje in prvo mesto.

floraVsem tekmovalcem in mentorici prof. Evi Černelč iskreno čestitamo za dosežene rezultate!

 


flora2015