Krkine nagrade

Krkine nagrade za raziskovalne naloge

Sklad Krkinih nagrad je letos nagradil kar dve raziskovalni nalogi naših dijakov. Eva Jeran in Maša Capello sta za raziskovalno nalogo z naslovom Ugotavljanje vsebnosti artemisinina v različnih pripravkih sladkega pelina, ki sta jo izdelali pod mentorstvom mag. Mojce Plevnik Žnidarec in prof. dr. Katarine Vogel Mikuš, prejeli Krkino nagrado.

Maša Capello in Eva Jeran, vir: Arhiv Krke, d. d., Novo mesto.

Lara Gobec, Eva Nograšek in Tjaša Jecl pa so za raziskovalno nalogo Izdelava najoptimalnejše formulacije kreme za obraz z dodatkom hmelja, ki so jo izdelale pod mentorstvom doc. dr. Iztoka Prislana in mag. Mojce Alif, prejele Krkino priznanje.

Iskrene čestitke!

*


Krkina posebna zahvala za mentorstvo pri raziskovalnih nalogah mag. Mojci Alif

Krkine nagrade so v 47 letih postale pomembno stičišče podjetja z mladimi raziskovalci in njihovimi mentorji. Mladim vlivajo pogum in zaupanje v ustvarjalno moč. Dolgoletne izkušnje potrjujejo, da je to pravilna pot napredka.

Ker mag. Alifova prispeva k razvoju Krkinih nagrad z dolgoletnim prizadevnim spodbujanjem in uspešnim mentorstvom dijakov pri njihovih raziskovalnih nalogah, se je Svet Sklada Krkinih nagrad odločil, da ji podeli posebno zahvalo za mentorstvo pri raziskovalnih nalogah dijakov. 

Mag. Alifovi in njenim raziskovalcem za odlične dosežke s ponosom iskreno čestitamo!

*

Krkina nagrada Zali Božanić in Jani Ušen

V skrbi za zgodnje odkrivanje in usmerjanje najbolj nadarjenih farmacevtska družba Krka že skoraj pol stoletja razpisuje natečaj in najboljšim podeljuje Krkine nagrade. Tako mlade na srednješolski, dodiplomski in podiplomski ravni spodbuja k ustvarjalnemu in raziskovalnemu delu.

Med nagrajenci 48. natečaja (za šolsko/študijsko leto 2017/18) sta tudi naši dijakinji Zala Božanić in Jana Ušen iz 2. a z odlično mentorico mag. Mojco Alif. Slavnostna podelitev nagrad bo v Novem mestu 14. septembra 2018.

Ponosni smo na še en prekrasen uspeh I. gimnazije v Celju. Zali, Jani in prof. Alifovi iskreno čestitamo in se veselimo z njimi.


 

imagesNaši raziskovalki osvojili Krkino nagrado

Naši raziskovalki, Ana Halužan Vasle in Ana Milovanović, sta z raziskovalno nalogo Načrtovanje umetnih genskih omrežij, ki je bila narejena v okviru projekta Nova generacija raziskovalcev ved o življenju, osvojili Krkino nagrado.

Ta nagrada je že tretja Krkina nagrada, ki je bila podeljena našim raziskovalcem; v preteklem šolskem letu sta jo prejeli dve naši raziskovalni nalogi s področja kemije (avtorji nalog so bili: Nejc Kejžar in Jan Gojznikar ter Tjaša Mazej in Rok Herman).

Mentorica vseh treh raziskovalnih nalog in vsem naštetim raziskovalcem je bila mag. Mojca Alif.

Rn_dr_avno_2015

Raziskovalkama za izvrsten dosežek iskreno čestitamo!

Podelitev Krkinih nagrad za srednješolske naloge je bila 18. septembra 2015 v Novem mestu.