Biologija

Tekmovanja za Proteusovo nagrado v tem šolskem letu (več):

  • Šolsko: proteus_bel
  • Državno:

 


Mednarodna biološka olimpijada 2019

V madžarskem mestu Szeged se je 20. 7. 2019 končala 30. mednarodna biološka olimpijada, na kateri je sodelovalo 78 držav. Naš Leon Rojk Štupar (4. č) je prejel priznanje. Tudi celotna slovenska ekipa je dosegla odličen rezultat. (Na objavljeni sliki je Leon Rojk prvi z leve strani.)

Več najdete na povezavi: https://www.zotks.si/biologija/novice/vrhunski-rezultati-na-biolo%C5%A1ki-olimpijadi

Čestitamo Leonu Rojku in njegovi mentorici mag. Tatjani Jagarinec!

*

Rezultati z državnega tekmovanja iz biologije 2019

V soboto, 23. marca 2019, je v Mariboru potekalo državno tekmovanje iz biologije za Proteusova priznanja. Tekmovanja se je udeležilo 17 naših dijakov. Dijaki so osvojili 5 zlatih in 2 srebrni priznanji.

Zlato priznanje so prejeli: Leon Rojk Štupar (4. č) za 1. mesto in uvrstitev na izbirno tekmovanje za biološko olimpijado, Ana Marija Mežner (3. b) za 2. mesto in uvrstitev na izbirno tekmovanje za biološko olimpijado, Živa Nardin 4.a ter Stella Alexandra Heath (1. c) za 2. mesto in Tilen Brečko (3. b) za 5. mesto. Srebrno priznanje pa sta prejela Vid Potočnik (4. d) in Neja Fajdiga iz 4. e razreda.

Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo.

*


Tim Zaveršek bronast na Mednarodni biološki olimpijadi 2018

Naš maturant Tim Zaveršek je na Mednarodni biološki olimpijadi osvojil bronasto medaljo. Olimpijada je sredi julija potekala v Teheranu v Iranu. Sodelovalo je 270 tekmovalcev iz 70 držav, med njimi tudi 4-je iz Slovenije. Timu iskreno čestitamo!

*

Rezultati z državnega tekmovanja iz biologije 2018

17. marca 2018 je v Kopru potekalo državno tekmovanje iz biologije. Tekmovanja se je udeležilo sedem dijakov naše šole. Tim Zaveršek, 4. d, (tretji rezultat) in Leon Rojk Štupar, 3. č, (drugi rezultat) sta osvojila zlato priznanje. Frenk Dragar, 4. a, Zala Kotnik, 1. d, in Anamarija Mežnar, 2. b, so osvojili srebrno priznanje. Luka Strajnar, 4. b, in Kamil Wahibi, 1. g(spl), pa sta osvojila bronasto priznanje. Tim Zaveršek se je uvrstil v izbor za biološko olimpijado.

Vsem dijakom in njihovim mentorjem iskreno čestitamo.

*


Uspeh Maše Smajile na biološki olimpijadi 2017

Naša dijakinja Maša Smajila je na Mednarodni biološki olimpijadi osvojila posebno pohvalo za izjemen dosežek. Olimpijada je konec julija potekala v mestu Coventry v Veliki Britaniji. Sodelovalo je 272 dijakov iz 68 držav, med njimi tudi 4 iz Slovenije.
Maši in  mentorici mag. Tatjani Jagarinec iskreno čestitamo!

*

Uvrstitev Maše Smajile na biološko olimpijado

V soboto, 20. maja 2017, je v Ljubljani potekalo izbirno tekmovanje za uvrstitev na biološko olimpijado. Maša Smajila (4. d) je bila uspešna in se uvrstila v ekipo, ki bo zastopala Slovenijo v Veliki Britaniji v mestu Coventry.

Maši čestitamo in želimo veliko uspeha.

*

Rezultati z državnega tekmovanja iz biologije 2017

V soboto, 18. marca, je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz biologije.

Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 dijakov: Miha Korošec (1. c), Leon Rojk Štupar (2. č), Ajda Kolšek (2. c), Anja Stopinšek (2. a), Urban Plaskan (3. d), Luka Strajnar (3. b), Sebastijan Rajšter (4. c), Maša Smajila (4. d), Miha Jug (4. c), Tjaša Kolman (4. b), Lucijan Koprivc (4. a) in Timotej Šket (4. b).

Naši dijaki so dosegli odlične rezultate, saj so zlato priznanje osvojili Leon Rojk Štupar (2. č), Urban Plaskan (3. d), Miha Jug (4. c) in Maša Smajila (4. d). Srebrno priznanje so osvojili Miha Korošec (1. c), Ajda Kolšek (2. c), Anja Stopinšek (2. a). Miha Jug s tretjim mestom in Maša Smajila s četrtim mestom pa sta uvrščena v izbor za biološko olimpijado.

Vsem tekmovalcem in njihovim  mentorjem iskreno čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja iz biologije 2016

V soboto, 19. 3. 2016, je v Mariboru potekalo državno tekmovanje iz biologije. Naši dijaki so bili zelo uspešni. Prvo mesto in zlato priznanje je osvojil Leon Rojk Štupar iz 1. č-razreda, prav tako so zlata priznanja osvojili: Anja Stopinšek iz 1. a, Juš Jagarinec in Ana Milovanovič iz 4. b ter Urška Andrenšek iz 4. d. Srebrna priznanja so osvojili Sara Črepinšek in Neža Ivec iz 4. b, Andraž Kukovičič iz 4. d, Julija Fijavž iz 4. g, Jan Travnšek iz 4. a in Aljaž Grejan iz 2. d.

Za izreden uspeh vsem dijakom in mentorjem iskreno čestitamo.

*


Rezultati z državnega tekmovanja iz biologije 2015

V soboto, 21. 3. 2015, je v Kopru potekalo državno tekmovanje iz biologije. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 10 dijakov naše šole.

Saša Klezin (1. a) je prejela zlato priznanje, Petra Maček (1. a) srebrno priznanje, Urška Andrenšek (3. d) je prejela prav tako srebrno priznanje.

Ana Halužan Vasle (4. č) je osvojila prvo mesto, prijela zlato priznanje in se uvrstila v izbor za sodelovanje na biološki olimpijadi.

Ostalim šestim dijakom je za srebrno priznanje zmanjkalo le pol točke ali le 1 točka, zato vsem tekmovalcem za lep uspeh iskreno čestitamo!

Biologinje_1280


*

Jan Gojznikar je julija  na Mednarodni biološki olimpijadi na Baliju osvojil bronasto medaljo!

Janu in mentorici prof. Tatjani Jagarinec za izjemen uspeh iskreno čestitamo!


*

Rezultati državnega tekmovanja 2014

22. marca 2014, je v Mariboru potekalo državno tekmovanje v znanju biologije, na katerega se je uvrstilo 10 dijakov naše šole:

ZLATO Proteusovo priznanje so prejeli:

Jan Gojznikar 4. c, Blaž Kešpert 4. h, Tina Robič 4. d, Ana Milovanović 2. b in Andraž Kukovičič 2. d.

SREBRNO Proteusovo priznanje so prejeli:

Urh Ferlež 1. e, Jan Travnšek 2. a, Sara Črepinšek 2. b in Miha Bastl 3. d.

Jan Gojznikar in Blaž Kešpert sta se uvrstila tudi v izbor za biološko olimpijado!

Čestitamo!