Informatika

Bober je mednarodno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti. Namenjeno je dijakom, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva in informatike. Tekmovanja se lahko udeležijo dijaki vseh letnikov. Več o tekmovanju Bober si lahko preberete na uradni strani – ACM Tekmovanja Bober. Tam najdete tudi naloge iz preteklih let.

Tekmovanja v tem šolskem letu (več):

 • Šolsko:
 • Državno:

bober


Novo: Rezultati državnega tekmovanja Bober 2020

Naši dijaki so na državnem tekmovanju ACM iz znanja računalništva in informatike, ki je bilo 28. marca, bili zelo uspešni. V prvi skupini so tekmovali dijaki 2. letnika: Rok Hladin, Tilen Šket, Andraž Šošterič in dijak 1. letnika Julijan Zakonjšek. V drugi skupini je Blaž Čerenak, 2. b, osvojil 5. mesto in 2. nagrado. V tretji skupini je 7. mesto osvojil Matija Kocbek, 4. b.

V skupnem seštevku šol so naši dijaki osvojili odlično 4. mesto. Mentor dijakom je bil naš bivši dijak Luka Zlatečan.

Iskrene čestitke!

Več: https://rtk.ijs.si/2020/rezultati.html?fbclid=IwAR3HXFQyqcZoDwVmqSMv45qfPPRGMyO5Kp59TgxhjXCeQOoeYBXyu69q5I4#prva

*

Matija Kocbek osvojil zlato priznanje na državnem tekmovanju iz programiranja

13. marca 2020 je potekalo državno tekmovanje iz programiranja, ki ga organizira ZOTKS. Na tekmovanju je sodeloval tudi naš Matija Kocbek iz 4. b in osvojil zlato priznanje ter prvo mesto v drugi skupini. 

Matija se je s tem izvrstnim dosežkom uvrstil tudi v dodatni izbor za nastop na mednarodni olimpijadi, ki bo v Singapurju. 
 Čestitamo!

*

Univerzitetni programerski maraton 2019

V soboto, 12. oktobra, se je v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko s finalnim, četrtim krogom, končal letošnji Univerzitetni programerski maraton, na katerem je sodelovala tudi kajuhovska ekipa (od leve proti desni): Lovro Drofenik, 3. g, Luka Horjak, 4. e in Matija Kocbek, 4. b. Naš fantastični trio je res fantastičen, saj so se uspeli uvrstiti v finalni krog in v skupnem seštevku osvojili odlično deseto mesto (tekmovalo je 43 večinoma univerzitetnih in le nekaj srednješolskih ekip).

Fantje, čestitamo!

*


Zlato in srebro na tekmovanju iz multimedije

Člana videokrožka Matic Conradi in Dejan Zvonar sta na državnem tekmovanju iz multimedije pometla s konkurenco. Matic je osvojil zlato priznanje, Dejan pa srebrno. Tekmovanje je bilo v soboto, 9. marca 2019, na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter Fakulteti za elektrotehniko. Iskrene čestitke za dosežen uspeh.

*

Rezultati državnega tekmovanja Bober 2019

V soboto, 12. januarja 2019, je bilo v Mariboru državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – Bober. Tekmovanje je potekalo na FERI Maribor (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor).

Na državno tekmovanje se je uvrstilo 250 tekmovalcev, več kot 33500 pa jih je sodelovalo na šolskih tekmovanjih. Naša ekipa je štela sedem tekmovalcev. Med srednjimi šolami smo bili tako tretja šola po številu udeležencev na tekmovanju. Že sama uvrstitev na tekmovanje predstavlja lep dosežek.

Našo ekipo so zastopali:

 • Tilen Šket; osvojil je zlato priznanje in drugo mesto med tekmovalci prvega letnika,
 • Primož Povše; tekmoval v kategoriji prvega letnika,
 • Tinkara Žolnir; tekmovala je med tekmovalci prvega letnika,
 • Nejc Amon; osvojil je zlato priznanje in tretje mesto v kategoriji drugega letnika,
 • Lovro Drofenik; osvojil je srebrno priznanje v kategoriji drugega letnika,
 • Luka Horjak; osvojil je zlato priznanje in drugo mesto med tekmovalci tretjega letnika,
 • David Zakšek; tekmoval je v kategoriji četrtega letnika.

Tekmovalcem iskreno čestitamo.

*

Rezultati šolskega ACM tekmovanja Bober

Šolsko tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – ACM Bober je potekalo od 12. do 15. novembra 2018. Udeležilo se ga je 295 dijakinj in dijakov. Najboljše rezultate so dosegli:

 • prvo mesto med dijaki prvega letnika je osvojila Tinkara Žolnir, 1. č, drugo mesto sta si razdelila Primož Povše, 1. b  in Tilen Šket, 1. a,
 • prvo mesto med dijaki drugega letnika sta osvojila Nejc Amon in Lovro Drofenik, oba iz 2. g (spl), tretje mesto so si razdelili Nik Hrastnik, 2. a, Valerij Kadilnik, 2. d in Jaka Vrhovnik, 2. g,
 • prvo mesto med dijaki tretjega letnika je osvojil Luka Horjak, 3. e, drugo Ana Intihar Marulc, 3. d, tretje mesto pa Matija Kocbek, 3. b,
 • prvo mesto med dijaki četrtega letnika je osvojil David Zakšek, 4. b, drugo mesto je osvojil Jakob Lekše, 4. c, tretje mesto so si razdelili Lina Zore, 4. a, Luka Kolar, 4. b in Urban Ratej, 4. g.

Rezultate si lahko ogledate tudi v spletni učilnici Bober: https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=4013#section-3

Državno tekmovanje bo 14. januarja 2019 v Mariboru. Nanj je povabljenih 1% najboljših tekmovalcev v državi. Našo šolo bo zastopalo sedem tekmovalcev: Tinkara Žolnir, Primož Povše, Tilen Šket, Nejc Amon, Lovro Drofenik, Luka Horjak in David Zakšek.

Čestitamo!

*


Rezultati z državnega tekmovanja ACM iz računalništva in informatike 

Tudi tekmovalci na državnem tekmovanju ACM iz računalništva in informatike 2018 so dosegli dobre rezultate:
Matic Conradi 17. mesto (srebrno priznanje),
Lucijan Semprimožnik 36. mesto (srebrno priznanje) in
Frenk Dragar 45. mesto (srebrno priznanje).

S krožkom programiranja jih je na tekmovanje pripravljal bivši kajuhovec in sedanji študent Luka Zlatečan.

*

Matija Kocbek med najboljšimi na državnem tekmovanju iz računalništva

Matija Kocbek (2. b) se je v okviru foto-video in računalniškega krožka 10. marca na Festivalu inovativnih tehnologij pomeril z najboljšimi srednješolskimi programerji v Sloveniji. Tekmoval je v najtežji kategoriji, kjer je bil eden izmed najmlajših tekmovalcev, in se uvrstil na izbirno tekmovanje za Mednarodno računalniško olimpijado. Držimo pesti, da bo prišel v štiričlansko olimpijsko ekipo in tako zastopal našo šolo septembra na Japonskem.

*

Rezultati državnega tekmovanja ACM Bober 2017/18

V soboto, 13. januarja 2018, je bilo v Ljubljani, državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – Bober. Tekmovanje je potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko – FRI. Naša ekipa je štela štiri tekmovalce, domov pa smo se vrnili z dvemi zlatimi in enim srebrnim priznanjem.

Luka Horjak je dosegel zlato priznanje in prvo mesto v Sloveniji, prav tako je zlato priznanje dosegel Lovro Drofenik, Valerij Kadilnik pa je prejel srebrno priznanje.

Tekmovalcem iskreno čestitamo.

*

Rezultati šolskega tekmovanja ACM Bober 2017

Šolsko tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – ACM Bober je potekalo od 13. do 17. novembra 2017. Udeležilo se ga je 240 dijakinj in dijakov.

Prvo mesto med prvimi letniki je osvojil  Lovro Drofenik iz 1. g, drugo mesto Valerij Kadilnik iz 1. d, tretje mesto pa Maja Krajnčič iz 1. e.

Prvo mesto med drugimi letniki je osvojil Luka Horjak iz 2. e, drugo mesto Ana Opalič iz 2. e, tretje mesto pa sta si razdelila Nina Lilija Sotlar  iz 2. g. in Matija Kocbek iz 2. b.

Prvo mesto med tretjimi letniki je osvojil Aljaž Žafran iz 3. č, drugo mesto David Zakšek iz 3. b, tretje mesto pa sta si razdelila Sara Božnik in Beno Učakar iz 3. b.

Prvo mesto med četrtimi letniki je osvojil David Opalič iz 4. d, drugo mesto Mojca Cvikl iz 4. b, tretje mesto pa Sergej Matek iz 4. c.

Državno tekmovanje bo 13. januarja 2018 v Ljubljani. Nanj je povabljenih 1 % najboljših tekmovalcev v državi. Dijaki, ki so se uvrstili na državno tekmovanje so Lovro Drofenik iz 1. g, Valerij Kadilnik iz 1. d, Maja Krajnčič iz 1. e in Luka Horjak iz 2. e.

Rezultati tekmovanja so objavljeni tudi v spletni učilnici Bober.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

*


Rezultati državnega tekmovanja iz programiranja 2017

V soboto 25. marca je na Institutu Jožef Stefan in Fakulteti za računalništvo in informatiko potekalo 12. ACM tekmovanje iz programiranja.

Iz naše šole je tokrat sodelovalo sedem dijakov: Matija Kocbek iz 1. b, Matic Conradi in Lucian Semprimožnik, oba iz 2. b, Frank Dragar iz 3. a, Aljaž Zakošek iz 4. b, Domen Slemenšek in Sebastjan Tkavc, oba iz 4. g.

Tekmovanje je potekalo v treh skupinah. Matija in Aljaž sta tekmovala v drugi (napredni) skupini, kjer je sodelovalo 33 tekmovalcev. Ostali tekmovalci so tekmovali v prvi (osnovni) skupini, ki je štela 114 tekmovalcev. Naši dijaki so dosegli odlične rezultate, saj sta Matija in Aljaž osvojila 14. in 16. mesto, Domen in Matic pa 18. in 26. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

*

Rezultati državnega tekmovanja 2016/17

V soboto, 14. januarja 2017, je bilo v Mariboru državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – Bober. Tekmovanje je potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko – FERI.

Naša ekipa je štela tri tekmovalce, Luka Horjak pa je dosegel zlato priznanje in prvo mesto v Sloveniji.

Tekmovalcem iskreno čestitamo.

*

Rezultati šolskega tekmovanja 2016/17

Šolsko tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – ACM Bober je potekalo od 7. do 10. novembra 2016. Udeležilo se ga je 252 dijakinj in dijakov.

 • Prvo mesto med prvimi letniki je z vsemi možnimi točkami osvojil Luka Horjak iz 1. e. Drugo mesto so si razdelili Jan Žekar iz 1. b ter Ana Hostnik in Nina Razgoršek iz 1. e.
 • Prvo mesto med drugimi letniki je osvojil Jakob Lekše iz 2. c. Drugo mesto sta si razdelila Nejc Godec iz 2. a in Aljaž Žafran iz 2. č.
 • Prvo mesto med tretjimi letniki je osvojil Sergej Matek iz 3. c. Drugo mesto je osvojila Mojca Cvikl iz 3. b, tretje mesto pa sta si razdelila Rene Ratej iz 3. č in David Opalič iz 3. d..
 • Prvo mesto med četrtimi letniki je osvojil Matija Teršek iz 4. h. Drugo mesto je osvojil Lenart Kovač iz 4. b, tretje mesto pa Domen Slemenšek iz 4. g.

Na državno tekmovanje, ki bo 14. januarja 2017 v Mariboru, se je uvrstilo 5 dijakinj in dijakov:

 • Luka Horjak, Ana Hostnik in Nina Razgoršek iz 1. e in Jan Žekar iz 1. b
 • Matija Teršek iz 4. h.

Tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

IMG_2050

*


Rezultati državnega tekmovanja 2015/16

V soboto, 16. januarja 2016, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – Bober.

V tem šolskem letu smo tekmovanje Bober na naši šoli izvedli drugič. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 8 dijakinj in dijakov, ki obiskujejo prvi, drugi in četrti letnik. Našo šolo so zastopali zelo uspešno: zlato priznanje v kategoriji prvega letnika je osvojil David Zakšek, v kategoriji drugega letnika pa David Opalič.

sl1

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

*

Rezultati šolskega tekmovanja 2015/16

V letošnjem šolskem letu so se dijaki in dijakinje že drugič pomerili v računalniškem razmišljanju in pismenosti – ACM Bober. Šolsko tekmovanje je potekalo od 9. do 13. novembra 2015. Udeležilo se ga je 289 dijakinj in dijakov.

 • Prvo mesto med prvimi letniki so si razdelili: Vanessa Vrečič in David Zakšek (1. b) terAna Pilko, Neja Stojnić in Tinkara Strenčan (1. c).
 • Prvo mesto med drugimi letniki je osvojil David Opalič (2. d). Drugo mesto so si razdelili:Rene Ratej in Kevin Goršič (2. č) ter Miha Ambrož in Gašper Škornik (2. d).
 • Prvo mesto med tretjimi letniki je osvojil Jure Zelič (3. b), drugo mesto pa Matija Teršek (3. h).
 • Prvo mesto med četrtimi letniki je osvojil David Horvat (4. a), drugo mesto pa Aljaž Pirc (4. b).

Državno tekmovanje bo 16. januarja 2016 v Ljubljani. Nanj bo povabljenih le odstotek najboljših tekmovalcev v državi. Našo šolo bodo zastopali: Vanessa Vrečič in David Zakšek (oba iz 1. b-razreda), Ana Pilko, Neja Stojnić, Tinkara Strenčan in Jaka Novak (vsi iz 1. c-razreda) ter David Opalič (2. d) in David Horvat (4. a).

Tekmovalcem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

*


Rezultati državnega tekmovanja 2014/15

V soboto, 17. januarja 2015, je bilo državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti – Bober. Tekmovanje je potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

Naši dosežki so:

 • Zlato priznanje in prvo nagrado je osvojil Matija Teršek, 2. h.
 • Srebrno priznanje pa so osvojili: Alenka Sošić, 1. a, Mojca Cvikl, 1. b, David Opalič, 1. d in Žan Spolenak, 2. b.

IMG_0476Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

IMG_2435_Lr_1280